Minőséges nyersanyagok,
csúcstechnológiai előállítás,
többéves tapasztalatok.

A TOP A1 minőségű pelletet több mint 6 éven keresztül állítjuk elő a vezető európai védjegyű viszonteladók részére. Most profitálhatnak az elért tapasztalatainkból, amelyeket az igényes ügyfelek számára dolgoztunk ki, Ön is egyik tulajdonosává válhat e stabil kiváló minőségű pelletnek.

A lucfenyőfát kéregtelenített fatörzsekből fűrészreszelék formájában Szlovákia erdeiből, legfejlettebb fűrésztelepeiről vásároljuk. Köszönetően a szlovák fa igénybevételének, a legmagasabb minőséget előnyös áron kínáljuk.

A termelés vonalát német technológia alapján állítottuk össze, amely a legdrágább és legjobb minőségű technológia, lehetővé téve a minőséges melléktermékmentes pelletek gyártását. Valójában korunk a pelletek legmodernebb termelői folyamatáról van szó Szlovákiában. A gyártási évek folyamán a termelésünket továbbfejlesztettük, felszereltebbé tettük és éppen a lucfenyő fűrészporát tartottuk a legmegfelelőbbnek, hogy a megrendelőknek állandóan szállíthassuk az elérhető legmagasabb minőségű pelletet.

A termelés nyugat Szlovákiában székel Želovce Energetikai centrumában és 100%-os ökológiai energiával működik. Vezető európai védjegyű közvetítők címlete alatt gyártjuk a pelletet. Svájcba, Ausztriába, Olaszországba, Németországba szállítjuk, és végezetül saját gyártási szám alatt: Vostok Premium Pellets, amelyet ezidáig kizárólag a nyugati piacokra juttattunk el.

A gyártás menete

Szárítás

A lucfenyő fűrészreszeléke eredetileg cca 30-70% vizet tartalmaz (az évszakoknak megfelelően). A csúcsminőségű pellet gyártásához feltétlenül szükséges a fűrészreszelék stabil nedvessége 12-13%-ig. Ezért a fűrészreszeléket fejlett futószalagú szárítóban szárítjuk, amely a fűrészreszeléket 90°C-os hőmérsékletig kíméletesen szárítja, amellyel ellentétben a megszokott szárítódobokkal szemben nem kerül sor a fűrészreszelék megégetésére s ezzel a melegítés potenciális csökkenésére. Szárítókba a meleget biogázos erőművekből vezetjük, melynek köszönhetően a gyártás környezetvédő.

Zúzás

A zúzás két fokozatát alkalmazzuk. Az első fokozatban a fűrészreszelék kalapácstörővel homogenizálódik, hogy ezután egyenletesen száradhasson. Kiszárítás után a fűrészreszeléket a darálóban kívánt nagyságúvá és kifinomulttá formázzuk, hogy elérhessük a szükséges stabil paraméterű pelleteket a kezdetleges fűrészreszelék tulajdonságainak különbségei esetében is.

Préselés

Az egész művelet legfontosabb része a préselés. A pellet a présbe a pontos nedvességtartalmának szabályozásával sorrendben magas nyomással áttolva a matricán keresztül kívánt formává válik. A hő, amely a préselés művelete alatt keletkezik, és a magas nyomás ellenére a pellet mégis a kívánt formáját tartja bármilyen adalékok nélkül. Köszönetképp a magasfokú gondoskodásnak, amelyet az egész előállítás folyamán tanúsítunk, a mi pelletünknek mechanikai ellenállóképessége 99,5 %-os.

Csomagolás

Az elkészült pelletek először kihűlnek, később a portól és a mellékterméktől mentesítjük, Önöknek 15 kg-os zsákokba csomagoljuk és biztonságosan, tetővel fedett helyen raktározzuk.

Címünk 

VOSTOK s.r.o.
Želovce 802
991 06

IČ: 47165057
DIČ: SK2023792375

e-mail: info@vostokpellets.sk

A társaság OS Banská Bystrica-n, 24300/S ügyszám alatt van bejegyezve.

Ing. Jiří Špunda
Rendező
tel: +420 721 457 025
e-mail: spunda.jiri@vostokpellets.sk


Üzlet EU, SK

Petr Charvát
Kereskedelmi menedzser
tel: +421 948 229 510
e-mail: charvat.petr@vostokpellets.sk


Üzlet CZ

Értékesítési képviselő
tel: +420 721 288 710
e-mail: info@vostokpellets.sk


© Copyright 2018 VOSTOK s.r.o.